embrum
22-10-14, 15:04
Pieczeń w chlebie schowana - SKŁADNIKI:
[*=center]1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm
[*=center]
[*=center]
[*=center]30 dkg mięsa mielonego
[*=center]po 1/3 papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html) żółtej, czerwonej i zielonej
[*=center]2 ząbki czosnku (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html)
[*=center]1 jajko
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html), pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, tymianek
[*=center]20 dkg sera (http://gotujmy.pl/ser,skladnik-kulinarny,1775.html) żółtego
Pieczeń w chlebie schowana - PRZYGOTOWANIE:
Wierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.
[*=center]1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm
[*=center]
[*=center]
[*=center]30 dkg mięsa mielonego
[*=center]po 1/3 papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html) żółtej, czerwonej i zielonej
[*=center]2 ząbki czosnku (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html)
[*=center]1 jajko
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html), pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, tymianek
[*=center]20 dkg sera (http://gotujmy.pl/ser,skladnik-kulinarny,1775.html) żółtego
Pieczeń w chlebie schowana - PRZYGOTOWANIE:
Wierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.