PDA

Zobacz pełną wersję : Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach



embrum
22-10-14, 14:51
Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach - SKŁADNIKI:



[*=center]9 płatów lasagne




[*=center]






[*=center]
[*=center]125 g serka kremowego z pesto i rukolą
[*=center]125 g serka z pomidorami i bazylią (http://gotujmy.pl/bazylia,skladnik-kulinarny,1566.html)
[*=center]1/2 zielonej papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1/2 czerwonej papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1 młoda cukinia (http://gotujmy.pl/cukinia,skladnik-kulinarny,1289.html)
[*=center]50 g sera (http://gotujmy.pl/ser,skladnik-kulinarny,1775.html) cheddar
[*=center]zioła włoskie do smaku
[*=center]czubrica zielona do smaku
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol-morska,skladnik-kulinarny,1624.html) morska (http://gotujmy.pl/sol-morska,skladnik-kulinarny,1624.html) do smaku
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz-czarny,skladnik-kulinarny,1558.html) czarny (http://gotujmy.pl/pieprz-czarny,skladnik-kulinarny,1558.html) świeżo zmielony do smaku



[*=center]Sos pomidorowy:
[*=center]500 g pomidorów (http://gotujmy.pl/pomidor,skladnik-kulinarny,1266.html) w puszce bez skórki
[*=center]3 łyżki oliwy
[*=center]4 ząbki czosnku (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html)
[*=center]1 cebula
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html) do smaku
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html) do smaku
[*=center]świeże oregano










Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach - PRZYGOTOWANIE:
Makaron lasagne gotować około 6 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy,odcedzić przelać zimną wodą ułożyć każdy płat osobno. Przeciąć wzdłuż na połowę. Cukinię umyć pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry ułożyć na na płatach lasagne.Serek z rukolą wymieszać z pokrojoną w kosteczkę papryką zieloną doprawić szczyptą czubricy do smaku, wymieszać. Serek z pomidorami wymieszać z pokrojoną czerwoną papryką doprawić do smaku ziołami włoskimi. Tak przygotowane nadzienie rozsmarowywać na paskach makaronu -na przemian zawijać roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy. Sos pomidorowy: Czosnek i cebulę obrać posiekać drobno zeszklić w rondelku na oliwie po chwili dodać pomidory w puszce i całość dusić około 10 minut po czym wylać na ułożone roladki,posypać płatkami sera cheddar oraz świeżym oregano, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c całość zapiekać 20 minut. Podawać od razu po przyrządzeniu, gorące. Smacznego!