embrum
22-10-14, 14:48
Zapiekana pier¶ z kurczaka z farszem - SKŁADNIKI:
[*=center]3 połówki piersi
[*=center]
[*=center]
[*=center]4-5 pieczarek (http://gotujmy.pl/pieczarka,skladnik-kulinarny,1442.html)
[*=center]pół cebuli
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]2 łyżki oleju
[*=center]przyprawa do drobiu
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]kawałek papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1 jajko
Zapiekana pier¶ z kurczaka z farszem - PRZYGOTOWANIE:
Pier¶ oczy¶cić przeci±ć na płasko i rozłożyć na większy płat, czę¶ci które nam odpadn± podczas oczyszczania pokroić do farszu. Filety posypać przypraw± i odstawić na ok 1 godzinę..
Przygotować farsz. pokrojone skrawki mięsa, drobno posiekan± cebulę, paprykę, i pieczarki przysmażyć i odparować na patelni doprawić sol± i pieprzem do smaku.. wystudzić. Do wystudzonego farszu dodać jajko i wymieszać. Filety z piersi usmażyć na rumiano, ułożyć na blaszce do pieczenia i nałożyć farsz na podsmażone filety.. Zapiec z piekarniku ok 15 min, nagrzanym ok 180 st ..Podawać z pomidorami.
[*=center]3 połówki piersi
[*=center]
[*=center]
[*=center]4-5 pieczarek (http://gotujmy.pl/pieczarka,skladnik-kulinarny,1442.html)
[*=center]pół cebuli
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]2 łyżki oleju
[*=center]przyprawa do drobiu
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]kawałek papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1 jajko
Zapiekana pier¶ z kurczaka z farszem - PRZYGOTOWANIE:
Pier¶ oczy¶cić przeci±ć na płasko i rozłożyć na większy płat, czę¶ci które nam odpadn± podczas oczyszczania pokroić do farszu. Filety posypać przypraw± i odstawić na ok 1 godzinę..
Przygotować farsz. pokrojone skrawki mięsa, drobno posiekan± cebulę, paprykę, i pieczarki przysmażyć i odparować na patelni doprawić sol± i pieprzem do smaku.. wystudzić. Do wystudzonego farszu dodać jajko i wymieszać. Filety z piersi usmażyć na rumiano, ułożyć na blaszce do pieczenia i nałożyć farsz na podsmażone filety.. Zapiec z piekarniku ok 15 min, nagrzanym ok 180 st ..Podawać z pomidorami.