PDA

Zobacz pełn± wersję : Pier¶ z kurczaka z pieczarkami i kalarepk±



embrum
22-10-14, 14:47
Pier¶ z kurczaka z pieczarkami i kalarepk± - SKŁADNIKI:



[*=center]20 dkg pieczarek (http://gotujmy.pl/pieczarka,skladnik-kulinarny,1442.html)






[*=center]
[*=center]olej do smażenia
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html) do smaku
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html) do smaku
[*=center]1 kalarepka
[*=center]1 cebula
[*=center]1 kostka mięsna
[*=center]1 czubata łyżka m±ki (http://gotujmy.pl/maka-pszenna,skladnik-kulinarny,1664.html) pszennej (http://gotujmy.pl/maka-pszenna,skladnik-kulinarny,1664.html)
[*=center]2 czubate łyżki ¶mietany (http://gotujmy.pl/smietana,skladnik-kulinarny,1520.html) kremówki
[*=center]przyprawa uniwersalna - wg uznania







Pier¶ z kurczaka z pieczarkami i kalarepk± - PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, lekko doprawić do smaku sol± i pieprzem. Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej tart± kalarepkę. Smażyć razem ok. 3 minuty, co chwilę mieszaj±c. Mięso pokroić w niezbyt duż± kostkę. Mięso dodać do kalarepki. Smażyć, co chwilę mieszaj±c, aż mięso się zetnie. Do mięsa z kalarepk± dodać usmażone pieczarki i kostkę mięsn±, wlać 2 szklanki wody. Gotować na małym ogniu ok. 15 minut. ¦mietanę rozmieszać z szklank± zimnej wody i m±k±. Zagę¶cić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać trochę wody. Wszystko doprawić do smaku przypraw± uniwersaln±.