embrum
22-10-14, 14:46
Pier¶ z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym - SKŁADNIKI:
[*=center]1 cebula
[*=center]
[*=center]
[*=center]3 z±bki czosnku (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html)
[*=center]1/2 papryczki pepperoni
[*=center]35 dkg pieczarek (http://gotujmy.pl/pieczarka,skladnik-kulinarny,1442.html)
[*=center]1 podwójna pier¶ z kurczaka
[*=center]olej do smażenia
[*=center]1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1 łyżeczka przyprawy do mięs
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html) ziołowa do smaku
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html) do smaku
[*=center]1 puszka pomidorów (http://gotujmy.pl/pomidor,skladnik-kulinarny,1266.html) w zalewie pomidorowej
[*=center]3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
[*=center]3 łyżeczki bazylii (http://gotujmy.pl/bazylia,skladnik-kulinarny,1566.html)
[*=center]1 czubata łyżka pszennej (http://gotujmy.pl/maka-pszenna,skladnik-kulinarny,1664.html) m±ki (http://gotujmy.pl/maka-pszenna,skladnik-kulinarny,1664.html)
[*=center]przyprawa uniwersalna - wg uznania
Pier¶ z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka. Czosnek i papryczkę drobno posiekać. Pieczarki pokroić w półplasterki. Mięso pokroić w niezbyt duż± kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać pieczarki, usmażyć je. Do grzybów dodać mięso i przyprawy. Smażyć dalej, co chwilę mieszaj±c, aż mięso się zetnie. Do mięsa z grzybami dodać rozdrobnione pomidory razem z zalew±, bazylię, koncentrat pomidorowy i 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut. M±kę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagę¶cić ni± sos. Sos doprawić do smaku przypraw± uniwersaln±.
[*=center]1 cebula
[*=center]
[*=center]
[*=center]3 z±bki czosnku (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html)
[*=center]1/2 papryczki pepperoni
[*=center]35 dkg pieczarek (http://gotujmy.pl/pieczarka,skladnik-kulinarny,1442.html)
[*=center]1 podwójna pier¶ z kurczaka
[*=center]olej do smażenia
[*=center]1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1 łyżeczka przyprawy do mięs
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html) ziołowa do smaku
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html) do smaku
[*=center]1 puszka pomidorów (http://gotujmy.pl/pomidor,skladnik-kulinarny,1266.html) w zalewie pomidorowej
[*=center]3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
[*=center]3 łyżeczki bazylii (http://gotujmy.pl/bazylia,skladnik-kulinarny,1566.html)
[*=center]1 czubata łyżka pszennej (http://gotujmy.pl/maka-pszenna,skladnik-kulinarny,1664.html) m±ki (http://gotujmy.pl/maka-pszenna,skladnik-kulinarny,1664.html)
[*=center]przyprawa uniwersalna - wg uznania
Pier¶ z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka. Czosnek i papryczkę drobno posiekać. Pieczarki pokroić w półplasterki. Mięso pokroić w niezbyt duż± kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać pieczarki, usmażyć je. Do grzybów dodać mięso i przyprawy. Smażyć dalej, co chwilę mieszaj±c, aż mięso się zetnie. Do mięsa z grzybami dodać rozdrobnione pomidory razem z zalew±, bazylię, koncentrat pomidorowy i 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut. M±kę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagę¶cić ni± sos. Sos doprawić do smaku przypraw± uniwersaln±.