Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dewolaj z musztardą miodową



embrum
22-10-14, 14:44
Dewolaj z musztardą miodową - SKŁADNIKI:



[*=center]pierś 3 połówki




[*=center]






[*=center]
[*=center]ser (http://gotujmy.pl/ser,skladnik-kulinarny,1775.html) 6 plastrów
[*=center]listki pietruszki
[*=center]musztarda miodowa 5 łyżek
[*=center]sól i pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz-bialy,skladnik-kulinarny,1561.html) biały (http://gotujmy.pl/pieprz-bialy,skladnik-kulinarny,1561.html) do smaku
[*=center]Dodatkowo:
[*=center]2 jaja
[*=center]bułka (http://gotujmy.pl/bulka-tarta,skladnik-kulinarny,1797.html) tarta (http://gotujmy.pl/bulka-tarta,skladnik-kulinarny,1797.html) do panierki
[*=center]olej do smażenia







Dewolaj z musztardą miodową - PRZYGOTOWANIE:
Piersi myjemy i kroimy na połowę w poprzek. Tłuczemy lekko tak aby dziur nie porobić. Posypujemy piersi solą , pieprzem posypujemy papryką czerwoną mieloną . Smarujemy każdy płat musztardą. Kładziemy po plastrze sera. Dodajemy listki pietruszki. Zwijamy piersi w rulonik. Zwinięte piersi maczamy w jaju i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju z obu stron a potem dusimy jakieś 25 minut i gotowe.