PDA

Zobacz pełną wersję : Warzywne leczo z fasolą adzuki



embrum
22-10-14, 14:43
Warzywne leczo z fasolą adzuki - SKŁADNIKI:



[*=center]40 dag kabaczka
[*=center]40 dag dyni (http://gotujmy.pl/dynia,skladnik-kulinarny,1298.html)
[*=center]40 dag pomidorów z czosnkiem (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html) i oliwą ( kartonik)
[*=center]1 cebula
[*=center]1/2 zielonej papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1/2 czerwonej papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1/2 szkl fasoli (http://gotujmy.pl/fasola,skladnik-kulinarny,1697.html) adzuki
[*=center]1 łyżka posiekanego koperku
[*=center]2 łyżki oleju
[*=center]1 ząbek czosnku (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html)
[*=center]sos sojowy
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]pierz
[*=center]cukier
















Warzywne leczo z fasolą adzuki - PRZYGOTOWANIE:
Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.