PDA

Zobacz pełną wersję : Pikantne leczo z papryczką chilli i dynią



embrum
22-10-14, 14:42
Pikantne leczo z papryczką chilli i dynią - SKŁADNIKI:



[*=center]70 dag pomidorów (http://gotujmy.pl/pomidor,skladnik-kulinarny,1266.html)






[*=center]
[*=center]1 por
[*=center]30 dag cukinii (http://gotujmy.pl/cukinia,skladnik-kulinarny,1289.html)
[*=center]20 dag dyni (http://gotujmy.pl/dynia,skladnik-kulinarny,1298.html)
[*=center]20 dag zielonej papryki (http://gotujmy.pl/papryka,skladnik-kulinarny,1436.html)
[*=center]1/2 papryczki chilli
[*=center]20 dag marchewki
[*=center]2 łyżki oleju
[*=center]50 dag kiełbasy
[*=center]2 łyżki koncentratu pomidorowego
[*=center]1 łyżeczka przyprawy jarzynka
[*=center]pieprz (http://gotujmy.pl/pieprz,skladnik-kulinarny,1557.html)
[*=center]sól (http://gotujmy.pl/sol,skladnik-kulinarny,1555.html)
[*=center]2 ząbki czosnku (http://gotujmy.pl/czosnek,skladnik-kulinarny,1295.html)







Pikantne leczo z papryczką chilli i dynią - PRZYGOTOWANIE:
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić. Obraną dynię bez nasion, marchewkę, cukinię ze skórką i paprykę pokroić w kostkę. Papryczkę chilli bardzo drobno posiekać. Na połowie rozgrzanego oleju podsmażyć pokrojoną marchewkę i por. Następnie wsypać zieloną paprykę, cukinię, dynię, papryczkę chilli i pomidory. Wlać odrobinę wody, wymieszać i dusić przez kilka minut. Na pozostałym oleju podsmażyć pokrojoną kiełbasę bez osłonki. Połączyć z warzywami, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę jarzynka, wymieszać i gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.