embrum
22-10-14, 14:29
Składniki
[*=center]jajko
[*=center]łyżeczka mleka
[*=center]łyżeczka masła
[*=center]drobno posiekany szczypiorek lub koperek
Niezbędne przybory kuchenne
[*=center]miseczka
[*=center]talerzyk
[*=center]garnek z gotującą wodą
Sposób przyrządzenia
Jajko umyj w ciepłej wodzie. Wybij do miseczki, dodaj masło, mleko, szczypiorek lub koperek. Widelcem delikatnie skłóć składniki ze sobą. Miseczkę wstaw do garnka z gotującą się wodą. W miarę ścinania się masy jajecznej, mieszaj ją aż do chwili, gdy białko i żółtko będą ścięte.
[*=center]jajko
[*=center]łyżeczka mleka
[*=center]łyżeczka masła
[*=center]drobno posiekany szczypiorek lub koperek
Niezbędne przybory kuchenne
[*=center]miseczka
[*=center]talerzyk
[*=center]garnek z gotującą wodą
Sposób przyrządzenia
Jajko umyj w ciepłej wodzie. Wybij do miseczki, dodaj masło, mleko, szczypiorek lub koperek. Widelcem delikatnie skłóć składniki ze sobą. Miseczkę wstaw do garnka z gotującą się wodą. W miarę ścinania się masy jajecznej, mieszaj ją aż do chwili, gdy białko i żółtko będą ścięte.