Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Faszerowane ciasto francuskie z kurczakiem



embrum
21-10-14, 18:12
[*=center]opakowanie ciasta francuskiego
[*=center]Ser żółty (http://smaker.pl/produktopedia-ser-zolty,514.html) ok 100g
[*=center]Pieczarki (http://smaker.pl/produktopedia-pieczarki,102.html) 300g
[*=center]Papryka czerwona (http://smaker.pl/produktopedia-papryka-czerwona,660.html) 1 szt
[*=center]Cebula biała 1 szt
[*=center]filet z kurczaka podwójny
[*=center]Sól morska (http://smaker.pl/produktopedia-sol-morska,139.html),pieprz,papryka słodka,bazylia
[*=center]Olej roślinny (http://smaker.pl/produktopedia-olej-roslinny,10534.html)
[*=center]masło łyżka



Pieczarki,paprykę,cebulę pokroić w paseczki.Pieczarki dusić na patelni na masełku po chwili dodać sól, szczyptę papryki słodkiej kiedy już pieczarki będą prawie gotowe dołożyć do nich paprykę z cebulą i tak chwilkę smażyć często mieszając.Kiedy Już będzie wszystko gotowe odstawić do przestygnięcia.

Fileta pokroić w kosteczkę następnie podsmażyć na odrobinie oleju z bazylią,solą,pieprzem.Kiedy już będzie mięciutki,dodać do warzyw i dokładnie wymieszać.tak przygotowany farsz wyłożyć na rozwinięte ciasto francuskie posypać startym serem i brzegami ciasta wszystko przykryć.


Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez około 20min.SMACZNEGO!!!!