Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Windows 8 stopniowo porzucany przez Microsoft

Nestor
30-05-14, 19:59
Windows 8 stopniowo porzucany przez Microsoft

System operacyjny Windows 8, który jest fundamentem systemu Windows 8.1 stopniowo jest porzucany przez Microsoft i producentów sprzętu, którzy koncentrują się na nowszej wersji systemu.

System miał swoją premierę w październiku 2012 roku i od tego czasu Microsoft dopracowywał jego elementy, by dostosować go dla komputerów PC i przywrócić pełną funkcjonalność pulpitu znaną ze starszych wersji OS-u.

Około rok później uruchomiono następcę, czyli Windows 8.1, gdzie przywrócono przycisk Start (choć nie oferuje on starej użyteczności) i dostosowano system w taki sposób, że pulpit stał się bardziej przyjazny dla PC-tów.

Ósemka od tej pory pozostaje w cieniu następczyni nowe aktualizacje przynoszą kolejne udogodnienia a aktualizacja Update jest wymagana do możliwość dalszej aktualizacji systemu. Po 10 czerwca osoby nieposiadające jej nie będą mieli nowych aktualizacji.

Zapewne, niedługo usłyszymy o tym, że Microsoft zmusi użytkowników Windows 8 do przejścia na Windows 8.1.

Oficjalnie system zniknie ze sprzedaży w dniu 31 października 2014, po tym terminie system będzie można nabyć tylko kupując sprzęt z oprogramowaniem.

Źródło: softpedia.com

gauger
23-07-14, 20:40
A ja do tej pory nie mogę się do niego przyzwyczaić.

LEADER
24-07-14, 10:58
Ja śmigam na Win 8 od grudnia 2013 r. I powiem że jest lepszy niż Vista !! A wszystko co lepsze od Visty jest ok :D System chodzi płynnie , jest szybki i nie ma z niczym problemu.

pawel1980123
26-07-14, 19:18
Ja śmigam na 8.1, powiem tak nic ale to nic nie prześcignie jak na razie 7. Siódemka jest najbardziej podobna do ukochanego XP-eka. i pluję sobie w brodę że nie kupiłem nowego lapka jak jeszcze oferowali z 7 ino czekałem ,bo miałem kompy i z 7 i teraz mam z wmuszoną 8. Jak się najpewniej spodziewam za rok będzie już 9 itd.

nie ma to jak Xpek był wprowadzony i z 15 lat był jeden system teraz co 2 lata nowy szału idzie dostać.

moszter
29-08-14, 19:20
Dlatego że win8 okazał się takim dziadostwem, to teraz coraz więcej lapków można kupić z zainstalowanym oryginalnym win7.