Zobacz pełną wersję : Czy ufo istnieje?
Jak sądzicie czy ufo naprawdę istnieje?
W internecie można znaleźć parę "dowodów", które są nie wyraźne lub nie przypominające latających spodków. Czy istnieje życie pozaziemskie?
Bardzo możliwe , swego czasu dużo o tym czytałem - nawet prowadziłem forum o zjawiskach paranormalnych . Moim zdaniem dlaczego mielibyśmy być jedyni we wszechświecie - czy zawsze musimy być jedyni , najlepsi, wybrani ? Są zdjęcia -ale wiadomo jedni dopóki nie złapią kosmity za rękę to nie uwierzą inni wierzą pomimo wszystko .
Ja również nie zaprzeczam. Nie wszystko co da się dotknąć zobaczyć musi być nie prawdziwe.
Jestem pewny że na innych planetach istnieje życie. Większość ludzi wyobraża to sobie tak że jest jakaś planeta X i na niej żyją zielone ufoludy które mają lepszą technologie od nas i że są mądrzejsi. Ja w takie teorie nie wierzę... Moim zdaniem istnieje życie ale jak narazie na poziomie prostych istot których inteligencja nie wykracza poza poziom dżdżownicy ;-) Gdyby byli inteligentni to już dawno by się z nami skontaktowali. A co do tych zdjęć UFO to są odtajnione dokumenty CIA w których opisują próby super tajnych samolotów które przez zwykłych ludzi były brane za kosmitów, z wiadomych względów CIA nie mogła zaprzeczyć tym informacjom
Ja jestem tej myśli co Headshot. Jeśli byliby inteligentni to już byśmy uzyskali z nimi kontakt w końcu są robione różne badania ;-)
Nie wiem jakiej inteligencji są te istoty mogą też być na poziomie neandertalczyka lub średniowiecznego człowieka, mogą też być zaawansowani technologicznie ale ich planeta może być tak daleko od naszej że nie są w stanie dolecieć lub po prostu nie wiedzą o naszym istnieniu - tak czy siak na pewno gdzieś jeszcze jest życie we wszechświecie , czy to jednokomórkowe czy tak złożone i rozumne jak my , czas pokaże czy nam będzie dane się o tym kiedykolwiek przekonać .
Podpisuję się pod tym co napisał Dementor, skoro my nie możemy się z nimi skontaktować to dla czego oni by to potrafili ? Zakładamy że obca cywilizacja musi być bardziej zaawansowana ale może nie być. Ale i tu od razu założyłem że jest jedna obca cywilizacja, wszechświat jest niewyobrażalnie wielki dla tego musimy założyć że tam gdzieś istnieją inne cywilizacje lub też istniały bo ogromna część naszego nocnego nieba już w czasie rzeczywistym nie istnieje a to co widzimy to tylko widmo. Gwarantuje wam że nie jesteśmy wybrańcami boga choć to nie wyklucza naszego bytu duchowego.