Wspomnij użytkownika

Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Wątek: Kabaretowa kolejka do kasy przed dziekanatem – scenka absurdalna

MECENAS

User Info Menu

EN Kabaretowa kolejka do kasy przed dziekanatem – scenka absurdalna

Kabaretowa kolejka do kasy przed dziekanatem – scenka absurdalna

**Scena:**
    Przed dziekanatem zamiast sekretariatu stoi wieczna kolejka. Każdy student trzyma w ręku nie indeks, lecz paragony i monety na drobne opłaty. Atmosfera bardziej przypomina bazar niż uczelnię.

**Dialogi:**

- **Imprezowicz:** „Ej, serio? Kolejka jak na koncert techno w piwnicy akademika, a ja mam bilet tylko na piwo!” 🍻
    - **Spóźnialski:** „Czy ktoś może mi przypomnieć, po co tu stoimy? Bo jeśli to zaświadczenie, to chyba zdążyłem się już spóźnić… na całe studia.” ⏰
    - **Pijak:** „Ktoś ma drobne do automatu? Bo ja już zapłaciłem czesne w kapslach od piwa.” 🍺
    - **Iuryst:** „Proszę państwa! Zgodnie z paragrafem 134 regulaminu uczelni kolejka powinna ustawić się w systemie alfabetycznym, a nie według długości kaca.” 📜
    - **Narkoman:** „Ej, a jakbyśmy tak zamiast czesnego zapłacili w śmiesznych memach? To by się dziekan śmiał do końca kadencji!” 💨
    - **Muzyczka:** „A może ja coś zaśpiewam, żeby nam się szybciej czekało? Bo jak nie, to ta kolejka zamieni się w protest artystyczny.” 🎶

**Puentka:**
    Dziekan wyszedł, spojrzał na tłum i rzucił: „Kto ma Passierschein? Bo bez tego kasa nieczynna.”.
    Wszyscy zaczęli szukać w kieszeniach biletów tramwajowych, legitymacji i kart rabatowych.
    Na końcu wygrał pijak, bo jego karta do baru miała hologram. 🍹

Dane techniczne

- Kodowanie: UTF-8
    - Styl: Kabaretowo-satyryczny, absurd i ironia
    - Kontekst: Uczelnia, kolejki, kasy zamiast sekretariatu
    - Licencja: Można kopiować i adaptować pod warunkiem podania źródła DarkArea.pl
    - Inspiracja: studencka gwara + absurdy biurokracji

**Słowa kluczowe:** kolejka do dziekanatu, kabaret studencki, humor akademicki, absurdy biurokracji, uczelniane legendy, Passierschein, studenci i kasa, pijak na uczelnianym korytarzu, parodia dziekanatu

**Tagi:** kabaret, uczelnia, studenci, humor, absurd, kolejka, dziekanat, parodia, studenci i piwo

Ostatnio edytowane przez SzymonPajacyk ; 02-10-25 o 13:34
    Hej!Każda odpowiedź liczy się jako post, a niektóre działy wymagają 10, więc każdy Twój wpis realnie otwiera kolejne drzwi. Wskocz do rozmowy, dorzuć swój vibe i jedną myśl od siebie. Zero presji — każdy zaczynał od pierwszego komentarza. Twój głos naprawdę robi różnicę!